aug

PERI süsteemidega ehitatud sild – Kolumbia riigi esinduslikeim superstruktuur

1. aug 2019

Uus Pumarejo sild, Barranquilla/Atlántico, Colombia

Uus kaabelsild üle Rio Magdalena on 2.3 km pikk. Silla ehitamisest võtsid osa ka PERI insenerid, kes lõid spetsiaalselt antud projektile kohandatud raketise ja tellingu lahenduse. Süsteemide mitmekülgsus võimaldas keerulise geomeetriaga toime tulla ning lühendas paigaldusaega.

Uut, 380 m pikkuse kesksildega silda peetakse üheks esinduslikumaks ehitiseks riigis. Kuus sõidurida, kaks jalgrattateed ja üks rada jalakäijatele tõstavad märkimisväärselt ohutuse taset sellel ülekoormatud liiklusega trassil. Lisaks sellele avanevad uued veetee võimalused suurematele veesõidukitele, mis omakorda teeb riigi majanduslikult konkurentsivõimelisemaks.

Kokkuhoidlik lahendus püloonidele ja pealisehitisele

Projekti ettekirjutuste kohaselt pidi samaaegselt toimuma kaks suurt tööd– püloonide ja pealisehitise ehitus.

35 m kõrgusega sillasammaste ja kahe 80 m kõrgusega pülooni ehitamiseks kasutati CB 240 roniplatvorme koos TRIO seinaraketisega, mis kokku moodustasid kraanaga tõstetavad üksused.

Peaaegu 990 m pikkused juurdesõiduteed ja karbikujulise ristlõikega  pealisehitise tala ehitus teostati geomeetriliselt sobitatud VARIOKIT raketise abil. Silla servade toestuseks sobisid ideaalselt PERI UP Flex ja ST 100 tugitornid. Kõrgematele pindadele ligipääsu tagamiseks kasutati PERI UP trepitorne.

Materjali lihtne käsitlemine tänu ehitusplatsi toele

Selleks, et PERI materjal oleks õigesti käsitletud, viibis objektil kohapeal PERI järelevalve. See võimaldas kliendil projekti mugavalt teostada vaatamata keerulisustele nüanssidele ja nagu ikka, lühikesele ehitusajale.

Töövõtja

SES Puente Magdalena Consortium:

Sacyr Construcción Colombia SAS; Sacyr Chile;

Esgamo Ingenieros Constructores