veebr
veebr

Hästi varustatud ja talve jooksul soojendatud

1. veebr 2017

Pressiteate zip-fail

1. veebr 2017
Füssen, Saksamaa
  • Pressiteade (de|en)
  • 2 512 märki (ilma tühikuteta)
  • 8 pilti
  • 69.9 MB
Laadi alla pressiteate zip-fail

Värava renoveerimine, loss Neuschwanstein , Füssen, Saksamaa

Selliste arhitektuurmälestiste nagu loss Neuschwanstein säilitamine nõuab tavaliselt palju aega ja pingutusi ning eriti suureks väljakutseks selle juures osutub tellingute paigaldus. Värava ehitise jaoks projekteeriti PERI UP Flex tellingud, mis kohandusid optimaalselt olemasolevatele tingimustele ja vastasid staatilistele nõuetele. Tellingu ülemist osa kaeti soojendatava katega, mis välistab talveperioodil lumikoormuse tekkimist.

Neuschwanstein loss on üks Saksamaa kõige kuulsamatest vaatamisväärsustest. Iga aasta külastab Lõuna-Saksamaal Füsseni lähedal asuvat kultuuri mälestist ligi 1,5 miljonit turisti. Lossi ehitus algas 1869.a.kuninga Ludwig’i II ajal. Ise elas ta lossis ainult mõned kuud ja suri 1886.a. enne lossi  täieliku ehitamise lõppemist.

Kõikehõlmavad renoveerimise meetmed

Ettevalmistustööde hulgas oli  vundamendi ala jälgimine ja järskude kaljude kindlustamine. Lubjakivist fassaad murenes karmi kliima tõttu, samuti vajas renoveerimist ka katus. Lossi vanim osa kaeti ajutise ilmakindla kattega, mis tagab ka ligipääsu sisehoovi. Talve jooksul oli plaanis tuvastada ja dokumenteerida kõik kahjustatud osad ning alustada renoveerimistöid 2017 kevadel.

Paindlik tellingu lahendus

Renoveerimistööde läbiviimiseks püstitasid BSB Bau- und Spezialgerüstbau GmbH spetsialistid PERI UP Flex tellingusüsteemi. Kasutades ainult süsteemi komponente kohandati tellingud ehitisele. Kogu tellingukonstruktsioon näeb väga korralik välja ja tekitab huvi turistides, kes pildistavad mitte ainult lossi, vaid ka PERI tellinguid eraldi.

Soojendatav katuse present

Suurem osa turiste ei märka väga tähtsat detaili – soojendusega Keder katet, mida kasutati esimest korda tellingu katusekattena. Soojendusjuhtmetega present välistab külmematel kuudel lume kogunemist.

Käsitsi paigaldamine

Tellingute paigaldus sai BSB tellingumeeskonnale ja PERI inseneridele väga raskeks ülesanneks. Paigaldus pidi toimuma piiratud ruumi tingimustes, kuna väravad on ainus turistide juurdepääs lossi. Seega oli võimatu midagi kraana abil teha ja kõik paigaldati käsitsi, k.a. katuse konstruktsiooni.

Tellingute paigaldus
BSB Bau- und Spezialgerüstbau Franke & Wagner GmbH, Schmölln, Saksamaa